معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: در پی بررسیهای انجامشده توسط آزمایشگاه کنترل غذا و داروی استان، نتایج آزمایشهای اخیر نشاندهنده وجود مقادیر بالای نمک در نانهای مصرفی استان است.
به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه؛ دکتر جعفر نیکبخت افزود: به طوری که در سال ۱۴۰۳، از مجموع ۴۸۵ نمونه نان ارسالشده از شهرستان بویر احمد به آزمایشگاه، ۲۰۱ مورد آن دارای مقدار نمک بیش از حد مجاز بودهاند.
وی ادامه داد: این مورد در سایر شهرستانهای استان نیز قابل بررسی می باشد به طوری که در شهرستانهای کوچکتر مثل مارگون از ۵۱ نمونه نان ارسالشده به آزمایشگاه، ۳۸ نمونه غیرمنطبق با استانداردهای سلامت و حاوی میزان بالای نمک شناسایی شدهاند.
دکتر نیکبخت با بیان اینکه این میزان بالای نمک در نانها میتواند به شدت بر سلامت عمومی تاثیر بگذارد، افزود: مصرف زیاد نمک یکی از عوامل اصلی بروز بیماریهای قلبی، فشار خون بالا و دیگر اختلالات سلامت است. نانهایی همچون تافتون، لواش و سنگک که بهطور روزانه مصرف میشوند، میتوانند با داشتن مقادیر زیاد نمک، خطری جدی برای سلامت افراد بهویژه در افراد دارای فشار خون بالا و مشکلات قلبی ایجاد کنند.
این مسئول خاطر نشان کرد: طبق اظهارات برخی از نانواها و مراکز پخت نان، علت مصرف بیش از حد نمک، کیفیت پائین آرد بوده که این توجیه به هیچ وجه قابل پذیرش نیست.
دکتر نیکبخت گفت: علاوه بر این، در بررسیهای انجامشده بر روی خمیر آردهای ارسالشده به آزمایشگاه جهت انالیز بلانکیت(جوهر قند ـ جهت سفید کردن نان)، در بیش از ۳۶ مورد نمونه ارسالی به آزمایشگاه، هیچ مورد مثبتی در این زمینه گزارش نشده است.
معاون غذا و داروی استان ضمن هشدار به تولیدکنندگان نان، تأکید دارد که نظارت دقیقتری بر میزان نمک استفادهشده در تهیه نانها صورت گیرد تا خطرات بهداشتی این ماده پرمصرف برای شهروندان کاهش یابد.
گفتنی است: برای حفظ سلامت عمومی و جلوگیری از خطرات ناشی از مصرف نمک زیاد، توصیه میشود که تولیدکنندگان نان، استانداردهای تعیینشده را در تولید این محصول پرمصرف رعایت کنند.